Het gevolg van suiker: hoofdpijn en migraine

Het gevolg van suiker: hoofdpijn en migraine
december 7, 2012 sharon

Geraffineerde suiker wordt steeds vaker verbonden met kwalen als hoofdpijn en migraine. Veel mensen die dagelijks last hebben van hoofdpijn, of regelmatig migraineaanvallen heeft, hebben baat bij een suikervrij dieet.

Afkicken van suikervrij eten

Wanneer je begint met suikervrij eten, kunnen de aanvallen of de hoofdpijn juist erger worden, voor gemiddeld een week. Daarna hoort dit af te nemen, omdat je lichaam steeds meer gewend raakt aan het leven zonder suiker. Echte afkickverschijnselen dus!

Vermijd alle suiker, ook kleine beetjes

In het begin kan elk klein beetje suiker juist weer zorgen voor veel hoofdpijn of een migraineaanval. Na verloop van een aantal maanden zal het lichaam steeds meer herstellen, waardoor het steeds minder gevoelig wordt.

Dag hoofdpijn en dag migraine!

Comments (3)

  1. Daantje 6 jaar geleden

    Ik volg al twee jaar een suikervrij dieet. Mijn migraine aanvallen zijn met 90% verminderd. Had ik voorheen 1a2 keer in de week migraine. Nu is dat eens in de 6 weken. Het is even doorbijten, maar na een tijdje went het wel. Ook ben ik hierdoor lekker afgevallen en heb ik veel meer energie!

  2. Marianne 3 jaar geleden

    Hebben we het hier over echte migraine (die alleen reageert op triptanen om een aanval te couperen) of over hoofdpijn? Ik heb zelf elke week migraine en overweeg om te kijken of suikervrij eten (geen toegevoegde suikers) hiervoor helpt.

  3. Martin 2 jaar geleden

    Ik had ook minstens 2 x per maand heftige migraine. Kreeg bloedverdunners en slikte o.a. Sumatriptan 100mg bij elke aanval. Dacht altijd dat het door de stress kwam. Eet nu sinds 10 weken helemaal geen suiker meer en heb geen enkele aanval meer gehad (ondanks dat ik nog steeds evenveel stress heb). Dus het werkt volgens mij echt, dit kan geen placebo effect zijn lijkt mij. Als de huisarts en specialisten mij dit verteld hadden had ik al die jaren niet hoeven te lijden en zware medicatie hoeven te slikken

Geef een reactie